Kovács Nikoletta

Egészségfejlesztő, mentálhigiénikus, újságíró, napjainkban egy kicsiny faluban értékmentő és -teremtő, művelődésszervező. Egy szabadon született és szabadon tanuló kiskamasz fiú édesanyja. Örök vándor, örök tanulóként szívből – és agyból – ajánlom Weitz Teréz könyvét.
Tanulj jobban jobbal!

Képes vagy maradéktalanul megjegyezni telefonszámokat, bevásárlólistákat, születés- és névnapok dátumait? Neveket, történelmi eseményeket, évszámokat? Matematikai definíciókat? Nyelvtani szabályokat, idegen szavakat? Minden tételt kidolgozva érkezel szóbeli vizsgáidra, ahol magabiztosan adsz számot tudásodról? Vizsga után egy héttel, sőt hónapokkal, évekkel később is emlékszel a tananyagra?
Ha igen, tedd le a könyvet, amit a kezedben tartasz. Ha nem, vagy nem mindig sikerül megőrizni fontos dolgokat a hosszú távú memóriádban, ha szeretnél hatékonyabban, és nem a felejtésnek tanulni, akkor el ne engedd!
Weitz Teréz szemléletes példáival, olvasmányos stílusával, a módszerek képszerű bemutatásával vezet végig az agy felépítésétől, a két félteke tanulás közbeni működésétől a memória bemutatásán át az egyes tanulási technikákon keresztül olyan egyszerű, hétköznapi gyakorlati tanácsokig, amelyeknek látszólag semmi közük a tanuláshoz, a memóriafejlesztéshez. Mire a könyv végére érsz, számos kommunikációs és kreativitás-fejlesztési ötlettel is gazdagabb leszel. Rádöbbensz, hogy a sikeres tanulás minden eszköze és szerszáma a fejedben van. A könyvből viszont megtanulod használni is. Jobban – jobbal! A könyvet felső tagozatos diákok, a közép- és felősoktatásban tanulók, nyelvtanulók és felnőttként újra vagy szüntelenül tanulók, valamint iskolás gyermekek szülei is haszonnal forgathatják.