Puskás Anna

Van, hogy rossz a sorrend. Görcsösen csak a célra fókuszálsz, nem látsz mást. Nem találod az utat és nem ismered Magad. Pedig a kiindulópont Te Magad vagy, belőled alakul az utad, végén a kitűzött céloddal. Ez az utazás nem könnyű, de van egy biztos segítséged, a kalauz. Segít az utazót megismerni – ha kell megerősíteni -, ez a kezdőlépés. Első állomás. Színezni, rajzolni, térképet készíteni, képekről mesélni, vicces történeteket elképzelni jó móka, nos, ezek a módszerek alapjai is. Itt lesz fontos az önismeret, kinek mi jön be? Nem kell minden. A kalauz részletesen megmutatja a lépéseket, kíséri utadat. Mikor egy-egy fontos mérföldkőhöz elértél hagyja, hogy gyakorolj. Hirtelen jön a „Hoppá” érzésed, sikerült! Ránézel a kalauzra mosolyogva, megint igaza van. De a kalauz tudta jól, eljön ez a pillanat. Mindenkinek. Ha nem megy: „Bontsd le…Még akkor is távoli? Bontsd még tovább.” Szinte hallom a kalauzt. Célkapuban vagy. De ki a kalauz? Tercsi, a Tanárom, aki a legfontosabbat sem felejti: Az utazáshoz sok erő kell, AKARATerő. Ha ez megvan benned, már jó úton vagy és átléped a célkaput. Célba értél.
Tanulságos utat kívánok!

Dr Balló Melinda

Évekkel ezelőtt, amikor úgy döntöttem, hogy két kisgyermekem mellett szeretnék tovább tanulni, nyelveket elsajátítani, amivel a szakmám nyújtotta lehetőségek is megnyílnak előttem, akkor egy dologban biztos voltam. Az anyaság mellett ezentúl kevesebb idő áll rendelkezésemre, hogy a régi, időigényes, egyhangú, unalmas, vaskalapos tanulási módszereimet fel kell váltanom valami alternatív lehetőségre. Ami bár “megkéri” a befektetett energiát, de friss, izgalmas, nézőpontomat transzformáló, tudásszomjamat és vágyamat fenntartó, színes, lendületes, “tudás-fittséget” ad. Az agykontroll elvégzése után, ahol a jobb agyfélteke a “barátom” lett, elindultam felfedezni az alternatív tanulási módszereket, amikor is “utam” során felfigyeltem Tercsi jobb agyféltekés tanulási módszerét hirdető tanfolyamára. Miután elvégeztem, tudtam, hogy Ő jelenti számomra azt a Fénygyújtót és Fényhordozót, aki a Tudás Birodalmában segít magabiztosan, lelkesen boldogulni. Számomra a könyve  a “TITKOK KÖNYVE”, amely tartalmazza azokat a  Kódrendszereket, amivel bármely tudás elsajátítható és birtokolható.

Mayer Lilla

Ezt a könyvet a középiskolásoknak vagy annál nagyobbaknak ajánlom, mivel ez a könyv megkönnyítheti az iskolai tanulást. Olyan módszereket mutat be, amiket sikeresen teszteltek, ezáltal nem csak a tanulásra szánt időt lehet csökkenteni, hanem a felejtés kockázatát is. A könyv segítségével a kisérettségi vagy az érettségi tételek kidolgozási idejét  is be lehet osztani úgy, hogy ne fáradjunk el és garantáltan megjegyezzük. A könyv kér egy kis elrugaszkodást a földtől, de nem lehetetlen módon. Ahhoz, hogy a jobb agyféltekénk, avagy a kreatívabb énünkkel tanultathassa meg a dolgokat látványosan és élvezetesen.

Mayerné Papp Bíborka

Jobban jobbal című könyvében Weitz Teréz több évtizedes nyelvtanári gyakorlatának tapasztalatait és a hatékony tanulás szakértőjeként az agyműködéshez illeszkedő tanulással kapcsolatos sokrétű szakirodalmi ismeretét osztja meg velünk. Szeretnéd, hogy gyermeked az iskolai tananyag jó részére emlékezzen és ne csak a számonkérésig? Nevelőként, pedagógusként szeretnéd diákjaidat képessé tenni olyan technikák elsajátítására, amelyekkel az ismeretanyag könnyen és bármikor felidézhető, a tanulás folyamata pedig örömteli és inspiráló élmény marad? A 21. század egyik kihívása a gyorsan változó ismeretanyag elsajátításának képessége. Ebben a könyvben a hatékony tanulási technikák gyakorlati lépéseit emészthető mennyiségű információ egységekben kapod sok személyes élménnyel kiegészítve. Nincsenek benne csodatévő trükkök, kizárólag a saját agyad működésének eleven és egységes összjátéka. Kis lépésekben, rendszeres gyakorlással példátlan eredmények elérésére leszel képes. Szülőként és pedagógusként is kötelező olvasmány mindazoknak, akiket az élethosszig tartó boldog tanulás és tanítás érdekel.

Himer Csilla

Pénzpedagógus vagyok, vagyis gyerekek pénzügyi képességeit, tudását és tudatosságát fejlesztem annak érdekében, hogy a XXI. században is önálló és döntésképes felnőttként tudjanak majd élni. Ehhez pedig szükséges egy roppant fontos képesség: a tanulásé.
Minden változik, fejlődik. Soha nem látott ütemben. A tudás hihetetlen gyorsasággal avul, egy-egy tudományág tudományos információháttere alig pár év alatt duplázódik. Hogyan tarthatnánk meg a munkánkat, ha nem vagyunk képesek követni a szakmánk fejlődését? A hétköznapi pénzügyek is gyors és drasztikus változáson mennek keresztül. Ebben el kell tudni igazodni, meg kell érteni. Tudni kell átlátni egy szerződés lényegét. Meg kell tanulni a ránk vonatkozó szabályokat, mert ha mégsem, az kifejezetten zsebre megy.
Tercsi könyvét ajánlom mindenkinek. Megtanulhatjuk belőle, hogyan működik az agyunk, hogyan használhatjuk ki maximálisan a képességeinket, és azt is, hogy mi is valójában a tanulás. Tercsi könyve abban is egyedülálló, hogy érdekfeszítően, rengeteg életből vett példával és tudományos megalapozottsággal ír. A számtalan technika és az azokhoz kapcsolódó feladat pedig megkönnyíti a tanultak elsajátítását, gyakorlatba való átültetését.  Szívből ajánlom mindenkinek, aki tanul!

dr. Germán Györgyi

Ha most kezdenék németül tanulni, nála kezdeném. Ha most kezdenék németet tanítani, hozzá járnék hospitálni.
Ha most kezdenék egyetemre járni, megtanulnám tőle, hogyan kell tanulni. De nem most kezdek se németet tanulni, se németet tanítani, sem egyetemre járni. Mégis elmegyek a tréningjére tanulni tőle, meghívom a felnőtt hallgatóinkhoz, hogy tanuljanak tőle tanulni. Mert Weitz Teréz szakértelemmel, egyéni látásmóddal, rendületlen kitartással és hittel, eredményesen tanít. Mestere a szakmájának. Ha nem lenne a szónak pejoratív a felhangja, azt is mondhatnám, megszállottja. Ezt a tudását magával ragadó módon teszi közkinccsé tréningjein, weboldalán, Facebook-oldalán, s most könyvben is. Tanuló és tanító, fiatal és öreg egyaránt élvezettel fogja forgatni és eredményesen hasznosítani!